Vzácné koření kurkuma

Vzácné koření kurkuma

Už jste slyšeli pojem kurkuma? Víte, že tento práše, typicky žlutě zbarvený bývá součástí kari koření? Pojďme se společně podívat na další zajímavosti. 

Kurkuma kde koupit tento vzácný a tak výjimečný druh koření? Pokud se ptáte na tuto otázku, pak odpověď bude naprosto jednoduchá. Můžete jej zakoupit běžně na internetu, dá se pořídit i v kamenných prodejnách. Kde ještě můžeme na kurkumu narazit? Běžně se prodává ve zdravých výživách a v podobných obchůdcích. Ovšem najdete ji i v mnohých dalších podobných obchodech nejenom se zdravou výživou nebo s kořením, ale také například v zahradních centrech nebo některých velkoobchodech specializovaných na podobná koření a další příslušné suroviny.

koření

Pokud dbáte na dobrou kvalitu a také trochu na ekologii, pak je samozřejmě nejvhodnější zakoupit bio verzi. Jedině tak si totiž můžete být jistí, že se při pěstování nepoužily žádné chemikálie či jiné nežádoucí složky, ani žádné alergeny, neekologická hnojiva škodící zdraví. Pěstováním bio produktů se navíc podporuje místní rozvoj a suroviny jsou vždy šetrně nejenom pěstovány, ale i sklízeny. Jedině tak má člověk jistotu kvality a také ekologického zpracování. Netýká se to totiž jenom pěstování, ale také sklizně, sušení, zpracování či přepravování. Všechny tyto oblasti zahrnují koncept bio produktu, takže pokud chcete mít jistotu, pak bio verze je jistě výběrem číslo jedna. Navíc v dnešní době už nejsou tyto produkty, na bázi bio, nijak zvlášť předražené, že byste si je nemohli pořídit. Většinou se totiž cena liší například o pár korun, žádné tisíce, takže je to pořád dostupné pro každého. 

misky s kořením

Takovýto poklad, jakým je právě žlutooranžová kurkuma, si zaslouží úctu a to jak v pěstování, tak i zpracování a také i v rámci našeho vaření. Jakmile se dostane k Vám na talíř, tak budete mít jistotu úspěchu. Potěší Vás na jazyku. Má typickou barvu, chuť i vůni. Je jemně štiplavá a vůně trochu zemitá. 

S tímto kořením dochutíte polévky, omáčky, můžete okořenit luštěniny, rýži, brambory, maso, ryby, zeleninu, použít do teplé i studené kuchyně. Ve fantazii se meze nekladou, tak jen do toho, klidně experimentujte.